TAHNIAH...... SM SAINS HULU TERENGGANU, SEKOLAH KLUSTER KECEMERLANGAN telah berjaya mendapat tempat ke-3 pertandingan inovasi di Turki yang telah disertai oleh kebanyakan dari negara Eropah. SAHUT adalah wakil tunggal benua Asia dalam pertandingan itu. Penganjur pertandingan ini ialah MEF International School, Istanbul, Turki pada 22 - 27 Mei 2017.

Tajuk projek inovasi yang dipertandingkan oleh SAHUT ialah MULTI-AQUEOUS POWER CONTAINER [ MAPOC ] sebagai alternatif punca tenaga elektrik dengan menggunakan kaedah perbezaan elektrod dan elektrolit dalam menjana arus elektrik. Hulubalang SAHUT begitu tekun dan yakin memberi penerangan kepada hakim dan pelawat yang hadir pada pameran tersebut

 

 Setiap wakil negara juga mempamerkan tarian & kueh tradisional masing- masing. Tidak ketinggalan SAHUT yang mewakili Malaysia telah menyampaikan tarian zapin rajuk rindu & kueh tradisi Terengganu seperti sa'gong, loklit & dodol.

Berita & Peristiwa

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

PERTANDINGAN BAHAS PIALA PERDANA MENTERI ZON C 2017

 

 Kami warga SAHUT mengucapkan selamat datang kepada semua kontijen SBP Zon Timur dari Terengganu, Kelantan, Pahang & Johor. Semoga anda semua berpuashati dengan layanan kami.

 Tarikh :

11 Mac 2017

Jam :

8.30 ptg

Tempat :

Bilik Khas & Kelas

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

 LAWATAN BERMAKLUMAT KE INDONESIA

 

3 orang guru pengiring dan 30 pelajar mengikuti lawatan ke Pulau Karimun, Riau, Indonesia . Lawatan ini bermula 9 - 11 Mac 2017 yang bertujuan untuk berkolaborasi  dengan sekolah disana dan mengeratkan silaturrahim sesama rumpun bangsa yang sama dengan semangat ASEAN.

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  

 

 

 

 

 

Countdown SPM

Time passed:
1
6
Days
0
0
Hours
4
4
Minutes
0
7
Seconds
TIME IS GOLD

Waktu

Waktu Solat

Pelawat

1.png4.png2.png4.png4.png4.png
Today49
Yesterday85
This week238
This month2277
Total142444

Who Is Online

1
Online

Wednesday, 22 November 2017 13:03
Powered by CoalaWeb