Seramai 26 pelajar perempuan dan 19 pelajar lelaki SAHUT telah mengikuti program Jambori Pengakap ASEAN kali Ke 5 yang berlangsung di Kem Pengakap Tengku Muhammad Ismail, Kuala Nerus bermula 15 hingga 20 September 2016.

Matlamat program ini dijalankan adalah untuk memberi pendedahan kepada pelajar untuk mencari pengalaman dalam komuniti ASEAN. Disamping mereka dapat menghayati budaya dan nilai kehidupan dari negara ASEAN yang lain. Antara aktiviti yang diadakan ialah pertandingan kawat, persembahan kebudayaan, kemahiran menggunakan radio amatur dan sebagainya

Total142046

Saturday, 18 November 2017 12:01